Interlands Nederlands CP-voetbalteam

In 1986 werd de eerste interland gespeeld in en tegen België. Deze wedstrijd eindigde zoals die begon 0-0. De tweede oefeninterland tegen België werd gewonnen met 3-0. Opvallend was dat Nederland pas de eerste wedstrijd verloor in haar 41ste interland, uitgerekend tegen België. Het werd 0-1 in de tweede poulewedstrijd gedurende de WK 1994 in Dublin, Ierland. Het had uiteindelijk geen gevolgen Nederland, zij prolongeerde de Wereldtitel door in de finale Ierland, in eigen huis, met 2-0 te verslaan. Ook de 100ste interland heeft een Belgisch tintje. Tijdens een demonstratiewedstrijd op 27 juni 2006 werd in de Amsterdam ArenA gewonnen met 5-2 van België. Dit was tevens de laatste interland van België, hierna verdwenen zij helaas van het internationale toneel.

De 200ste interland was de wedstrijd tegen Schotland om de vijfde plaats gedurende de WK2007 in Rio de Janeiro, Brazilië. Hierdoor was de kwalificatie voor de Paralympics 2008 een feit. In Beijing werd een vijfde plaats behaald naar een overwinning op Ierland. In de poulefase werd helaas de eerste wedstrijd met 1-0 verloren van Brazilië waardoor de halve finales werden gemist. De komende jaren zal blijken of Nederland om de medailles kan gaan strijden.

Op 15 april 2011, 25 jaar na de eerste interland, werd Canada verslagen in de 250ste interland van het Nederlands CP-voetbalteam.

Op vrijdagavond 17 juni 2011 speelde Nederland de openingswedstrijd van de 2011 CPISRA Footbal 7-a-side World Championships of te wel het WKCP. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd werd werd het 1-1 tegen Brazilië. Het beste resultaat tegen de "goddelijke kanaries"  na 1992! Het WKCP in Nederland, met de speelsteden Assen, Emmen en Hoogeveen was een groot succes. Oranje werd vijfde na winst op Schotland en kwalificeerde zicht voor de zesde keer op rij voor de Paralympics 2012 in Londen. Een unieke prestatie...

In Londen 2012 heeft Oranje de vijfde plaats behaald. Na een ongunstige loting met Iran en Rusland in de poule was het helaas kansloos voor plaats 1 of 2 in de poule. De derde wedstrijd in de poule fase werd er gewonnen van Argentinië. In de kruisfinale voor de 5e t/m 8e plaats was USA geen probleem en in de laatste wedstrijd tegen wederom Argentinië werd de keurig de vijfde plaats behaald.

De Intercontinental Cup 2013 was een belangrijk toernooi voor het CP-team. Van de zes gespeelde wedstrijden werd er alleen verloren van Ierland in de kwartfinale. Alle andere wedstrijden tegen respectievelijk Schotland (2-1), Canada (8-0), Spanje (5-0), USA (6-4 wnv) en Argentinië (2-1) werden wel gewonnen. Hierdoor werd wederom de vijfde plaats behaald. Hierdoor heeft Nederland zich gekwalificeerd voor de WK 2015 en is een plek gestegen op de wereldranglijst. Na Rusland, Oekraïne en Brazilië staat Nederland keurig vierde.

Overzicht van alle grote toernooien waaraan Nederland de afgelopen jaren heeft meegedaan:Voor gedetailleerde informatie over alle interlands klik op onderstaande links.

Alle interlands vanaf 1986
Interlands per speler

Totaaloverzicht Interlands en resultaten