CP-team gehuldigd

26-09-2016
CP-team gehuldigd in Tivoli Utrecht

Het Nederlandse CP-team is dinsdag gehuldigd na zijn terugkomst uit Rio de Janeiro, waar het team een vierde plaats behaalde op het voetbaltoernooi van de Paralympische Spelen.

Net geen medaille voor de spelers dus, al is de doelstelling – het behalen van de halve finale – gehaald. Coach Marcel Geestman was niet tevreden, maar had wel vrede met het resultaat. En was trots op het CP-team, dat voorlopig voor het laatst meedeed aan de Paralympics, omdat het onderdeel is geschrapt van de onderdelenlijst.

“Dat is jammer”, zei Geestman daarover. “CP-voetbal hoort op het toernooi. Het is heel aantrekkelijk ook: 7 tegen 7, veel doelpunten. Wat mij betreft komt het zo snel mogelijk weer terug op de Paralympische Spelen.”

Betere controle

Maar dan zou er wel een betere controle moeten zijn op de ware handicap van spelers, want Nederland liep regelmatig aan tegen sterke spelers van wie werd betwijfeld of ze eigenlijk wel in aanmerking zouden moeten komen voor het toernooi.

“Er zijn dingen gebeurd die niet helemaal kloppen”, zei speler Minne de Vos daarover. “Het gat met de top is veel te groot, en dat ligt niet aan de kwaliteit, maar meer in het gegeven dat het niet allemaal eerlijk is.”

Het CP-team bestaat uit spelers met cerebrale parese (CP) of niet aangeboren hersenletsel.

Door: redactie OnsOranje

 

 

NAAR ARCHIEF