Nationality
ned Nederland
Current Team
Verjaardag
07/02/1983
Leeftijd
39

Rick woont in Raalte. In zijn jeugd speelde Rick 7 jaar bij PEC Zwolle en vervolgens bij Rohda Raalte. Inmiddels is hij een fanatiek mountainbiker en hardloper.

Via Zwolle (CALO/ academie voor lichamelijke opvoeding), Groningen (fysiotherapie) en Amersfoort (master manueel therapie) is Rick uiteindelijk als fysio -en manueel therapeut terecht gekomen bij de Akker, een grote particuliere praktijk ik Wezep en Elburg. Hier werkt hij nu al ruim 10 jaar met veel plezier.

Rick behandelt graag sporters. Hij ziet ze dagelijks in de praktijk, maar ook vanuit zijn rol als therapeut bij het professionele marathon-schaatsteam ABVakwerk en middels het verrichten van geometrische fietsmetingen voor Stouwdam Sport.

Sinds mei 2017 is Rick toegevoegd aan de staf van het CP-team. Een geweldige uitdaging waarbij hij onder de vlag van de KNVB, het neusje van de zalm op sportmedisch gebied, mag werken met topsporters die niet alleen topsporters zijn, maar daarnaast een breder doel uitdragen. Zij zijn het uithangbord voor alle sporters met een motorisch probleem en laten zien wat er allemaal mogelijk is met een beperking!

Als fysiotherapeut is het zijn uitdaging om als CP-team in een geheel nieuwe setting, wegens het vervallen van de A-status, toch het maximale naar boven te halen. Dat wil zeggen de grenzen van de motorische ontwikkeling opzoeken en deze verleggen, optimale fitheid nastreven en ons als team en individu verder ontwikkelen.

Achtergrond:

  • Fysio- en manueel therapeut bij de Akker
  • Therapeut bij pro schaatsteam ABVakwerk
  • Geometrische fietsmetingen Stouwdam Sport

Tweets