Even voorstellen: speelster Anne-Jet Wagemakers

Steeds meer sportieve meiden melden zich aan om ook te voetballen. Elke maand komt er wel een appje, mailtje of Facebook bericht binnen van een geïnteresseerde speelster of ouder. Wie zijn deze meiden en hoe beleven zij hun voetbalpassie?

Deze keer stellen we voor: Anne-Jet Wagemakers uit Kaatsheuvel. In gesprek met staflid Gabriëlla vertelt zij meer over haar CP-voetbal belevenissen.

Gabriëlla: “Anne-Jet, om te beginnen: wil je jezelf even voorstellen?”

Anne-Jet: “Ik ben Anne-Jet en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Kaatsheuvel in Noord-Brabant.”

G: “Hoe ziet jouw voetbalverleden eruit? En wanneer ben je gestart bij het CP-voetbal team?”

A: “Toen ik 12 was, ben ik begonnen met voetballen bij v.v. Desk in Kaatsheuvel. Ik was altijd al geïnteresseerd in het voetbal, want mijn vader en mijn twee broers voetballen ook. Ik ging vaak al bij hun wedstrijden kijken. Ik twijfelde erg of ik wel 3x in de week kon voetballen, aangezien ik door mijn beperking weinig energie heb. Ik heb me toch ingeschreven bij de club, en hier heb ik zeker geen spijt van. Het voetballen zelf vond ik zo geweldig en het gaf me juist energie!

Mijn revalidatiearts heeft me vervolgens gewezen op het vrouwen CP-voetbal. De eerste training vond ik het gelijk gezellig en sinds november 2018 voetbal ik bij dit geweldige team!”

G: “Ik herinner het eerste telefoon gesprek met jouw vader nog goed. We hadden nog maar een kleine groep speelsters en de trainers waren dolenthousiast dat jullie geïnteresseerd waren. Hoe komt het dat je 3 jaar later nog steeds zo blij wordt van CP-voetbal?”

A: “Nu in mei 2021 ben ik nog steeds super blij en dankbaar dat ik deel mag uitmaken van dit team. Elke training is het leuk en gezellig, maar ook leerzaam. De vier fantastische trainers (Gabriëlla, Julianne, Eline en Wouter) leren het team van alles. Van scoren tot verdedigen: in de trainingen komt alles aan bod.

Het bijzondere aan dit team vind ik het respect dat iedereen voor elkaar heeft. Mijn beperking was voor mij soms erg lastig om mee om te gaan en te accepteren. Maar door dit team, met speelsters die ook een beperking hebben, leer ik hoe ik goed met mijn beperking om kan gaan en voel ik het begrip van het team.” 

G: “En dat allemaal, ondanks dat het wel een hele onderneming is, die ritjes met de auto van jouw woonplaats naar de trainingslocatie. Hoe houden jullie het gezellig in de auto?”

A: “Met dit team trainen we op dit moment bij v.v. Cabauw in Lopik. Vanaf mijn woonplaats is dit 1 uur reizen met de auto. Ik rijd samen met één van mijn ouders richting de training. Tijdens de reis klets ik veel met ze. Misschien soms ook iets te veel 😉. En aangezien we uit Brabant komen, is de gezelligheid in de auto nooit ver weg. We draaien een paar leuke nummers en binnen no-time zijn we aangekomen op onze bestemming.”

G: “En als we even wegdromen, wat zou je nog willen beleven met het team?”

A: “Met dit team lijkt het me geweldig om wedstrijden te spelen tegen andere teams. Ook internationaal lijkt het me super leuk om toernooien te spelen en speelsters uit andere landen te ontmoeten.”

G: “Tot slot, heb je nog een gouden tip voor andere meiden met CP of NAH?”

A: “Als ik een tip mag geven aan meiden met CP of NAH: geloof in jezelf en twijfel niet te lang om je aan te melden bij dit team. Zelf heb ik ook lang getwijfeld of ik me wilde aansluiten bij dit team. Maar dit was nergens voor nodig. Iedereen is welkom! En aandacht is er voor iedereen! Wacht niet te lang, en meld je aan! En wie weet zie ik je op het veld verschijnen en kunnen we samen een balletje trappen.”

Anne-Jet zou maar wat graag meer Brabantse meiden willen aanmoedigen om ook mee te komen doen. Heb jij ook CP of NAH? Ben je 8 jaar of ouder? En wil je een proeftraining doen? Meld je nu aan via info@cpvoetbalvrouwen.nl!