KNVB Campus Zeist, woensdag 23 maart 2022

Het CP-voetbal vrouwen A-team is volop in voorbereiding voor de IFCPF World Cup 2022. Dit internationale toernooi wordt gehouden van 7 tot 18 mei in Spanje en is een primeur voor de sport. Het wordt namelijk de eerste keer dat CP-voetbal vrouwen teams deelnemen aan een officiële internationale competitie. Hulde voor alle partijen die dit mogelijk maken!

Classificatie

Een belangrijk onderdeel van deelname aan toernooien van de internationale CP-voetbal federatie is classificatie. Dit is een onderliggend systeem om de sport eerlijker te maken. Zie voor uitleg hierover: https://www.cpvoetbal.nl/spelregels/.

Inmiddels zijn alle geselecteerde speelsters voor het eerst indicatief geclassificeerd. Dit betekent dat de vrouwen een schatting hebben gekregen van de klasse waarin ze vallen (FT1, FT2 of FT3). Alle speelsters voldeden volgens deze testen aan de minimale beperking om mee te mogen doen met CP-voetbal. Goed nieuws dus voor de verdere voorbereiding op het toernooi!

Loting

Ook is afgelopen woensdag de officiële loting geweest voor de IFCPF World Cup male en female. De vrouwen gaan het in Spanje opnemen tegen Japan, Australië, Spanje, en USA.

Staflid Gabriëlla van Driel over deze loting: “De landen waar we tegen gaan spelen zijn allen grote namen in het vrouwenvoetbal. Dat zal binnen de categorie van CP-voetbal niet anders zijn. Het is een fantastische kans voor onze speelsters om zich te meten met de wereldtop. En laten we eerlijk zijn: het zal een behoorlijke strijd worden.” En toch is ze nu al trots op het team. Van Driel: “Als je ziet wat deze meiden allemaal hebben meegemaakt en hoeveel ze er voor over hebben om te voetballen, dan raakt me dat zeker. Ze creëren met elkaar iets unieks, want er ging nog nooit iemand hen voor als CP-voetbal vrouwen team. Als je dan binnen 4 jaar ontwikkelen nu al bij de Top 5 van de wereld hoort, dan mag je dat vieren. En dat gaan we in Spanje zeker doen!”

Meer weten?

De komende tijd staat er nog een mooie reeks van voorbereidende trainingen en oefenwedstrijden op het programma. Wil je meer weten? Neem contact met ons op!