Wist je dat…CP-voetbal voor vrouwen ook in ontwikkeling is? Er zelfs al een trainingsgroep bestaat? En een eerste interland is gespeeld? Nee? Lees dan snel verder!

In 2018 begon de ontwikkeling langzaam op gang te komen. De Internationale CP-voetbal Federatie (IFCPF) startte een werkgroep en in de zomer werd de eerste internationale activiteit ooit georganiseerd: een voetbalkamp in Spanje. En natuurlijk was Nederland daar vertegenwoordigd! 

Een jaar later volgde een tweede internationale activiteit, namelijk de IFCPF & KNVB European CP Football Female Camp 2019. Een hele mond vol, al was het concept vrij simpel: een 5-dagen-lang voetbalfeest met speelsters en stafleden uit Nederland, Japan, Denemarken, Spanje, Engeland, België en Duitsland. Op dit evenement werd de eerste interland ooit gespeeld: Nederland versus Spanje, eindigend in een 8-2 overwinnen voor de Oranje Leeuwinnen.

Om de sport verder te ontwikkeling, het voetbalniveau van de speelsters verder omhoog te brengen én meer internationale evenementen te kunnen bekostigen voor de groeiende spelersgroep, werd in 2020 de Stichting CP-Voetbal Vrouwen opgericht, afgekort tot CPVV. Helaas gooide de Corona pandemie roet in het eten, anders hadden de speelsters in 2020 mogen schitteren op de eerste IFCPF World Cup voor vrouwen ooit…

Dé droom van velen is natuurlijk om ooit, net als de mannen, te mogen schitteren op de Paralympische Spelen. De speelsters staan te trappelen om weer het veld op te gaan, zodra dit weer mag binnen de Corona maatregelen. En trouwens, de CP-voetbal vrouwen trainingsgroep heeft nog plaats voor meer speelsters.

Houd jij van sporten/voetballen? Heb je CP of NAH? En ben je 8 jaar of ouder? Neem dan snel contact op voor een proeftraining! Stuur een mail naar info@cpvoetbalvrouwen.nl