For girls only: van 7 tot en met 11 augustus organiseert de International Federation of CP Football (IFCPF) in samenwerking met de Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA) een internationaal trainingskamp voor meisjes en vrouwen met CP (cerebrale parese) en NAH (Niet Aangeboren Hersenaandoeningen) in Barcelona.

Eva van Glasenap

Voetbal heeft aan populariteit gewonnen onder de meiden: steeds meer meisjes en vrouwen voetballen bij een vereniging. Helaas biedt CP-voetbal nog geen vrouwenafdeling en dat wil de IFCPF graag anders zien. Ook Eva van Glasenap zou graag spelen in haar eigen CP-voetbal vrouwenteam.

Eva is 19 jaar en studeert psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is geboren met zuurstoftekort waardoor ze CP heeft aan haar linkerarm en – been. Ze loopt haar hele leven al met een spalk aan haar been die ze ook tijdens het voetballen draagt. Dat heeft haar niet weerhouden om haar passie te volgen: voetballen!

Eva als kleine aanvoerder

Al sinds haar 5e voetbalt Eva met onwijs veel plezier bij Only Friends in Amsterdam. Uiteindelijk speelt ze nu zelfs in het hoogste team van de club. Met dat team speelt ze zelfs in de valide competitie van de KNVB. Eva: “Dat was een enorme uitdaging voor ons! We veranderden van 7×7 naar 11×11 spelers. van twee keer 30 minuten naar twee keer 45 minuten op een groter veld dan we gewend waren. Ik vind deze uitdaging en het op deze manier nog beter leren voetballen echt fantastisch.“

Door haar beperking vindt Eva gedetailleerde acties ingewikkeld en heeft ze moeite met rennen, draaien / keren en schieten. Van voetballen wordt ze echter ongelooflijk gelukkig. In haar team speelt Eva enkel met mannen. Ooit heeft ze zich willen inschrijven voor een vrouwelijk studenten-voetbalteam. Echter voelde ze zich zo thuis bij Only Friends en haar team daar, dat dit plan niet doorging.

Eva: “Het lijkt mij fantastisch als er wat meer aandacht wordt besteed aan het vrouwenvoetbal. Meerdere keren heb ik al aan mijn maatje Myron Gebbink (voormalig A-speler CP-voetbal) gevraagd of er voor mij niet ook een plekje in zijn team was. Het lijkt me ongelooflijk leuk als ik ooit de mogelijkheid krijg ook deel te kunnen nemen aan ‘het Oranje vrouwen cp-voetbal’!

Wil jij net als Eva meespelen in een cp-voetbal vrouwenteam? Kom dan ook naar de Talentendag op 28 juli of meld je aan voor het kamp. Bij voldoende interesse en talent speel jij in de toekomst misschien wel in het allereerste cp-voetbal vrouwenteam van Nederland!

Het CP-voetbalkamp voor vrouwen is onderdeel van de 2018 CPISRA World Games. Tijdens deze games wordt ook de 2018 IFCPF CP Football World Cup U19 gespeeld. Nu alleen nog voor de heren, maar wellicht is er in de toekomst ook een vrouwenkampioenschap!

Meiden die interesse hebben in het kamp kunnen op deze website meer informatie vinden en zich aanmelden. Het is mogelijk om een tegemoetkoming in de kosten te krijgen.

Daarnaast zijn vrouwen welkom tijdens de Talentendag op 28 juli! Hou je van voetballen en wil je graag je voetbaltalent verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor een van deze girls-only activiteiten!