Het Nederlandse CP-team treft Engeland, Canada en Venezuela tijdens het WK. Dat in mei plaats gaat vinden in de plaats Salou in Spanje. Dat heeft de loting woensdagavond uitgewezen.

De loting is live gevolgd door het gehele team, met spanning en plezier waren ze in afwachting welke tegenstanders ze gingen treffen. Na twee jaar zonder een toernooi door de wereldwijde epidemie is iedereen enthousiast en gemotiveerd om weer deel te gaan nemen aan een groot toernooi.

Bondscoach Stephan Lokhoff was blij met de groepsindeling. “We hebben een gunstige loting gehad waar we de mogelijkheid hebben om als eerste door te gaan naar de kwartfinales. Dit kan prettig zijn om topfavorieten Oekraïne, Iran of Brazilië te ontlopen. Maar vlak Canada en Venezuela niet uit! Dit is geen Walk in the park”

Spelers Daan Dikken en Jeroen Schuitert sprake over Engeland en zaten te puzzelen ”Ze zijn sterk en we kunnen onze borst nat maken. Het kan gunstig zijn voor de kwartfinales als je eerste wordt. Maar wanneer je tweede wordt? Heb je een kans om een topfavoriet te treffen. We moeten alles op alles zetten om als eerste door de poule te komen”

Poule indeling
Poule A
Engeland
Nederland
Canada
Venezuela

Poule B
Brazilië
Ierland
Thailand
Duitsland

Poule C
Iran
USA
Australië

Poule D
Oekraïne
Argentinië
Spanje
Noord Ierland

Toernooi-informatie
De 15 landen zijn verdeeld in vier poules, waarvan drie poules van vier en één met drie landen. De nummers één en twee uit iedere poule gaan door naar de laatste acht. Deze acht landen maken de top acht uit van het toernooi. De landen die op plaats drie en vier zijn geëindigd zullen d.m.v. kruisfinales de plaatsen 8 t/m 15 gaan uitmaken.

Het toernooi wordt georganiseerd door FECPC (Catalaanse sportfederatie voor mensen met Cerebrale Parese) Ze organiseren zowel de IFCPF Men’s World Cup en 2022 IFCPF Women’s World Cup die beide plaats gaan vinden in Salou, Barcelona, ​​Spanje. Onze dames treffen USA, Japan, Australië en Spanje.