Na bijna 10 jaar CP-voetbal stopt Peter Kooij als CP-voetbal international. Hij gaat zich focussen op zijn maatschappelijke carrière. Kooij wil mensen gaan ondersteunen voor wie bewegen en sporten niet vanzelfsprekend is. Het is een mooi vervolg op zijn sportieve loopbaan! Hij nam namens Nederland deel aan de Paralympische Spelen van London2012 en Rio2016.  In 2014 won Kooij met het team zilver op het EK. Een jaar later was hij de speler die het team naar de halve finales van het WK 2015 schoot.

Kooij over zijn tijd in het Oranje team: “Het was een eer om in het Nederlands CP team te spelen. In al die jaren heb ik ervan genoten, vrienden gemaakt, meerdere eindtoernooien gespeeld, veel geleerd en ben ik een rijker mens geworden. Dank aan iedereen die daar aan heeft bijgedragen”. Tijdens het EK in Zeist komende zomer zal hij absoluut als supporter aanwezig zijn.

Namens heel KNVB CP-voetbal bedanken wij Kooij voor zijn jarenlange inzet en sportiviteit. We wensen hem veel succes bij deze nieuwe fase in zijn carrière en zien hem graag als CP-voetbal ambassadeur terug!

Lees meer op www.stadsbladutrecht.nl.