Op 22 sept. werden er in het kader van Cruyff Foundation on tour op 40 locaties in Nederland clinics georganiseerd op de Johan Cruyff Courts. Eén van deze clinics werd georganiseerd door het CP-team op het Speciale Cruyff Court Bibian Mentel gelegen bij De Hoogstraat Revalidatiekliniek te Utrecht.

Robin (trainer U15 & coördinator CP-voetbal), Harm en Wessel (spelers nationale CP-team) hebben deze clinic gegeven. Ze hebben de revaliderende kinderen en volwassenen de kans gegeven om met voetbal (in aangepaste vorm) kennis te maken. Samen met special guests: Dagmar Genee (nationaal team Waterpolodames) & Evelien de Bruijn (bekend van TV&Radio) hebben ze voor de deelnemers een geslaagde en leuke dag georganiseerd.

De eerste groep bestond uit kinderen en volwassenen met voornamelijk chronische vermoeidheid, maar ook mensen die (recentelijk) een hersenbloeding hebben gehad. Deze groep was goed ter been en daarmee zijn leuke spelvormen mee gedaan. Harm en Wessel moesten het vooral even ontgelden als keeper zijnde tijdens ‘hetafwerken op goal’. Volgende wedstrijd gewoon maar lekker op het veld staan jongens ;p! Uiteraard werd er afgesloten met een partijtje waar het gelijk opging.

De tweede groep bestond uit kinderen en volwassen die in een (elektrische) rolstoel zaten. De spelvormen die in de eerste groep waren gebruikt zijn toen iets aangepast om zo ook voor deze doelgroep er een geslaagde middag van te maken. Verschillende mensen hadden zichzelf ook als doel gezet om tijdens een deel van de speelvormen te staan, en dat was ook gelukt! Dat is een mooie overwinning! Ook hier werd afgesloten met een partijvorm, waarin de normale voetbal was vervangen door een (grote lichte) gymball. Waarin de deelnemers zowel met de handen als de voeten als de rolstoel de bal konden voor bewegen. Doordat het zo intensief was hadden 2 van de elektrische rolstoelen en niet tot het einde van de partij gered, maar dat mocht de pret niet drukken!

Beide groepen keken terug op een leuke, leerzame en geslaagde dag. Waarin sommige van hun nog nooit met een voetbal in aanraking waren gekomen. Harm en Wessel hebben het ook naar hun zin gehad en vonden het vooral leuk om te zien dat de deelnemers zo actief waren en ook veel lol hadden!