Het was een tijdje geleden, maar eindelijk waren we weer ‘terug’ in Zeist. Het voelt toch wel fijn om weer terug te zijn in Zeist. Trainen tussen de bossen, in de kuil, enthousiaste spelers en dat samen met een heerlijk zonnetje. Dat moet wel een mooie dag worden?!

En dat is het ook geworden. Naast de e nationale mannen/ jongens teams waren deze keer ook de vrouwen/ meiden van het CP-voetbal aanwezig.

Onder 15, onder 18 en CP-vrouwen
Om 10.00 uur gingen de eerste teams van start.  Het was druk op het veld, de jongens onder 15 jaar, de jongens onder 18 jaar en de vrouwen/ meiden stonden namelijk op het veld. Er werd fanatiek getraind door de spelers en speelsters. Op 5 minuutjes na dan, toen kwamen de spelers van het Nederlands Elftal langs gefietst, toen moest de training natuurlijk wel even stilgelegd worden.

IFCPF Kickstart CP Football (female)
De KNVB neemt deel aan het programma IFCPF Kickstart CP Football (Female), dit is een programma wat gesubsidieerd wordt via het Erasmus + programma en heeft als doel het CP-voetbal voor vrouwen en meiden verder te ontwikkelen. Hier werken wij natuurlijk graag aan mee, wij zien namelijk al een aantal jaar deze ontwikkeling plaats vinden in het reguliere voetbal, waarin steeds meer vrouwen de weg weten te vinden naar de plaatselijke voetbalvereniging.

De moeder van een speler vertelde het volgende: “voetbal is alles voor haar. Dat ze hier mag trainen en er tussen alle jongens en meiden met CP écht bij hoort, dat geeft haar een enorme boost. Ook als ouder is dat genieten. We kijken nu al uit naar de volgende activiteiten!” 

CPVV(CP-voetbal vrouwen) zet zich in om meer vrouwen met cerebrale parese plezier te laten beleven aan voetbal. Samen met CPVV proberen wij deze ontwikkeling nog meer kracht te geven. Het komende jaar zullen er meer activiteiten gezamenlijk plaats gaan vinden. Meer weten over CPVV, check dan https://www.cpvoetbalvrouwen.nl/

A-team en Onder 23
Ook het A-team en de onder 23 spelers mochten natuurlijk aantreden in Zeist. Onder toeziend oog van bondscoach Stephan Lokhoff werd er met name een partijvorm gespeeld. Ook voormalig bondscoach Marcel Geestman stond op het veld om Stephan te assisteren. Ook hier werd er fanatiek getraind, de spelers wilden graag laten zien wat ze in huis hadden.

Deze training in Zeist was direct alweer de laatste training van dit voetbalseizoen. Een bijzonder jaar, met weinig activiteiten. Gelukkig gaat het er weer steeds beter uitzien en gaan we langzaam weer terug naar normaal.