Bondscoach Stephan Lokhoff van het Nederlands CP Voetbalteam heeft 21 spelers geselecteerd ter voorbereiding op het WK Spanje 2022. Deze 21 spelers zitten in de voorselectie en maken kans om deel uit te gaan maken van de definitieve WK selectie.

Eerste training

Fysiotherapeut Jan Willems Stronks
(Fysiotherapeut Jan Willems Stronks)

Oranje heeft woensdag 2 februari de eerste training van de voorbereiding afgewerkt. Buiten een goede intensieve veldtraining heeft Bondscoach Lokhoff de eerste lijnen uitgezet om tot het beste resultaat te komen. Hierin is aandacht besteed aan o.a. de speelwijze van Oranje en fitheid van zijn spelers.

De selectie zal komende maanden door middel van wekelijkse centrale trainingen op het KNVB centrum, wedstrijden en een trainingskamp zich optimaal gaan voorbereiden op het WK. De selectie zal in aanloop naar het toernooi teruggebracht gaan worden naar 14 spelers die de definitieve selectie zullen uitmaken. 

Het WK

Het WK zal dit jaar plaats gaan vinden in de bekende badplaats Salou. Salou zal het toernooi gaan faciliteren op hun eigen Sportcentrum ‘Futbol Salou’. De eerste wedstrijd van het toernooi zal plaats gaan vinden op 1 mei 2022.

De voorlopige selectie

De voorlopige selectie