De finaleronde is aangebroken! Nederland speelt om plek 7 en 8, omdat het in de derde ronde een maatje te klein was voor Ierland. Het team van Max Raeven verloor met 5-1. Het spel van Nederland liep erg stroef zoals eigenlijk het hele toernooi al. Verdedigend werd er niet voldoende druk gezet waardoor ze grote kansen en ook een aantal doelpunten tegen kregen. Af en toe was er een momentje dat Nederland er onderuit kwam, maar dan was er niet voldoende steun voorin om het tot een kans te maken.

In de finaleronde staat Oranje tegenover Brazilië, zij wonnen brons tijdens de Paralympische Spelen in Rio 2016 door met 3-1 van Nederland te winnen. Brazilië is ook kampioen van het continent Amerika en nummer 2 van de wereld. Zij verloren in de derde ronde met 3-2van het sterk spelende USA waardoor zij ook voor plaats 7 en 8 spelen.

Ook zij hebben een bijna geheel nieuwe ploeg dan wat er in Rio stond. Als je kijkt naar de ploeg die in Rio brons won, zijn ze er niet sterker erop geworden. De Braziliaanse ploeg heeft alsnog veel voetballers die er een swingende sambaploeg van kunnen maken. Met de klasse 8 spelers Wanderson (nummer 10) of de nieuwe Magelhaes (nummer 9) in hun midden gaat de bal razend snel van achter naar voor. Met Jan Costa (nummer 11) als een soort laatste man hebben ze een sterk voetballende verdediger die ook goed mee naar voren kan. Met de ervaren Marcos Ferreira staat er een klasse 7 in het doel. Hier kan Nederland gebruik van maken.

De Brazilianen willen graag de bal en dan het liefste in de versnelling vooruit. Ze houden er niet van om te moeten verdedigen. Als je de kans krijgt om de bal af te pakken met een fysiek duel moet je dat zeker doen. De samba-voetballers uit Brazilië houden niet van fysieke duels: laat dus zien dat je niet bang bent en er voor wilt gaan!

Dit is de laatste wedstrijd in dit toernooi voor de Nederlandse ploeg om te kunnen laten zien waar ze de afgelopen tijd voor getraind hebben. Ze moeten durven fouten te maken, met lef naar voren voetballen en als ze bij het doel van de Brazilianen zijn overtuiging overbrengen op het schot. Come on Boys!

+punten Brazilië:

  • Snelle counters
  • Schoten van afstand
  • Individuele actie (nummer 9,10,11)

 

– punten Brazilië:

  • Houden niet van fysieke duels
  • Ruimte voor de omschakeling
  • Rebound bij de keeper

Door Stefan Boersma – Keeper CP-voetbal

LIVESTREAM

Livestreams zijn te vinden op het YouTube kanaal van de organisator.