Ook de tweede wedstrijd is winnend afgesloten. Nederland won met 4-0 van Japan. Op naar de kwartfinales! Na een moeizaam begin werd er aan het einde van de eerste helft 4x gescoord en kon Nederland de tweede helft rustig uitspelen. Helaas kon het team zichzelf niet belonen met meer doelpunten, maar winst is winst op een dergelijk toernooi. Na een 2-0 overwinning op Venezuela en een 4-0 overwinning op Japan gaat Oranje morgen in een strijd tegen het sterke Engeland spelen om de eerste plaats in Poule C.

Engeland is de nummer 8 van de wereld en was vorig jaar 5e in Rio de Janeiro (toen als Groot Brittannië). Het Engelse team heeft de afgelopen jaren de stap van subtop naar de top van de wereld gemaakt. Onder leiding van Andrew Smith (hoofdtrainer) is het team tactisch beter gaan staan en zijn ze echt gaan voetballen in plaats van lange ballen te spelen. O.a. Matt Crossen en Michael Barker hebben veel voetballend vermogen en overzicht. Daarnaast heeft het veel scorend vermogen met David Porcher, Oliver Nugent en George Fletcher.

Ook heeft Engeland een keeper waar ik erg fan van ben: Giles Moore. Moore heeft een uitstekend reflex en is hij goed in 1-op-1 situaties. In de eerste wedstrijden van dit toernooi waren aanvoerder Jack Rutter en speler Liam Irons nog geschorst, die mogen nu weer spelen. Met een 11-0 en een 9-0 overwinning heeft het Engelse team veel indruk op mij gemaakt. Maar toch zie je ook wel een paar kleine zwakke plekjes. Achterin valt af en toe veel ruimte omdat ze veel naar voren aan het denken zijn. Dus als Oranje goed gegroepeerd kan blijven voetballen en met een snelle counter voor gevaar zorgt, dan maken ze zeker kans op een treffer.

De afgelopen jaren is Nederland op elk eind toernooi hoger geëindigd dan Engeland. Daarom zijn de Engelsen extra gemotiveerd om het goed te doen tegen Nederland. Ook dit jonge Nederlandse team moet die extra motivatie vinden om de strijd tegen Engeland aan te gaan! Ik hoop op een mooie voetballende strijd en na 60+ minuten een Nederlandse overwinning!

+punten van Engeland

  • 1-1-3-2 opstelling
  • Fysiek sterk
  • Scorend vermogen
  • Veel positiewisselingen

– punten van Engeland

  • Achterin kwetsbaar
  • Kwetsbaar in de omschakeling
  • Licht ontvlambaar

Door Stefan Boersma – Keeper CP-voetbal

LIVESTREAM

Livestreams zijn te vinden op het YouTube kanaal van de organisator.