De 3e ronde is al weer begonnen op de World Championships in San Luis. Nederland verloor gisteren van de nummer 1 van de wereld en Paralympisch kampioen Oekraïne. Het jonge Nederlandse team was machteloos tegen het sterk spelende Oekraïne en verloor met 7-0.

De Oekraïense ploeg wachtte geduldig op de foutjes die Nederland ging maken en maakte het dan koelbloedig af. Nederland kon de schroom niet van zich af gooien en speelde niet meer met lef en durf. De ploeg moet hier erg veel van leren en meenemen naar de volgende wedstrijd.

De wedstrijd in de derde ronde is tegen Ierland. De aftrap is morgen om 17:30 uur Nederlandse tijd. De Ieren spelen net als de Nederlandse ploeg een wisselvallig toernooi. Na een gelijkspel tegen Canada, eindstand 3-3 (1 van de mooiste wedstrijden van het toernooi), een forse nederlaag tegen Brazilië en een ruime overwinning op Spanje plaatste het zich voor de kwartfinales waar Rusland een maatje te groot was.

De Ierse ploeg is een bekende van Nederland. De teams speelden vaak tegen elkaar en dat zijn vaak ook erg boeiende wedstrijden waar het nooit van te voren bekend is wie er zou winnen. De belangrijkste wedstrijd tegen Ierland van de laatste jaren is die van de halve finale op het EK in 2014. Nederland wist hier na de verlenging met 3-2 te winnen van Ierland!

Veel spelers van toen zijn vervangen bij beide teams, maar een aantal zijn gebleven. Zo zijn Gary Messett en Dillon Sheridan de drijvende krachten achter dit team. Zij zijn met 4 en 5 doelpunten persoonlijk verantwoordelijk voor de prestaties van hun ploeg. Naast deze twee spelers zijn Merritt en Tier vaste waardes in het team van coach Paul Breen. Met hun Ierse mentaliteit gaan ze er altijd voor en dus zijn ze altijd strijdbaar. Dit moeten ze vaak bekopen in de laatste minuten van een wedstrijd en hier zie ik zeker kansen voor Nederland. Ik denk dat Nederland conditioneel sterker is dan Ierland. Als ze de juiste instelling kunnen vinden na de nederlaag tegen Oekraïne, denk ik dat ze het de Ieren erg moeilijk kunnen maken.

+ punten Ierland:

  • Spelers met een individuele actie (Sheridan nummer 10)
  • Gevaarlijk bij spelhervattingen (kopsterk en goeie trap van Messett nummer 7)
  • Goede wedstrijdmentaliteit

– punten Ierland:

  • Tactisch iets minder
  • Conditioneel zwakker
  • Niet zo’n betrouwbare keeper

STRIJD, LEF, DURF en GELOOF in jezelf. Dan maak je gewoon een goede kans tegen de Ierse ploeg. Ik verwacht een mooie strijd met Nederland als winnaar!

Door Stefan Boersma – Keeper CP-voetbal

LIVESTREAM

Livestreams zijn te vinden op het YouTube kanaal van de organisator.