De eerste wedstrijd voor het Nederlandse CP-voetbalteam onder leiding van bondscoach Max Raeven is tegen Venezuela. De wedstrijd trapt af om 10:00 uur (15:00 uur Nederlandse tijd). Het wordt een mooie strijd tussen het jonge team van Nederland en het temperamentvolle Venezuela. Dit land is de nummer van 5 van het Amerikaanse continent en staat 12e op de wereldranglijst. Ze zijn 3e geworden op het kwalificatietoernooi in 2016 in het Deense Vejen.

Venezuela speelt nog niet zo lang mee op de internationale toernooien en is het Nederlandse team nog niet eerder tegen gekomen. Alleen Onder 19 heeft in 2013 tegen Venezuela gespeeld en Oranje won de wedstrijd met 2-0. Venezuela speelde in die wedstrijd in een klassieke 1-2-3-1 waarbij de buitenspelers mee gaan met hun directe tegenstander. Deze buitenspelers hebben een goede individuele actie in huis en de kansen plus doelpunten moeten ook van hun komen. Daarnaast heeft het team een redelijke keeper (Frank Pineda) die voetballend goed mee kan komen. Gabriel Antonio en Yari Villegas Jessy Junior zijn spelers om in de gaten te houden.

Het Nederlandse team moet proberen het Venezolaanse team uit hun eigen spel te krijgen en de tegenstander achter zich aan laten lopen. Dan kan het een goede wedstrijd voor Nederland worden met winstkansen!

Door Stefan Boersma