Vrouwen CP-voetbal

Voetbal heeft aan populariteit gewonnen onder de meiden: steeds meer meisjes en vrouwen voetballen bij een vereniging. Helaas biedt CP-voetbal nog geen vrouwenafdeling en dat wil de IFCPF graag anders zien. Daarom doet Nederland mee in de IFCPF Female CP Football Development Group.

In augustus 2018 werd het allereerste Female CP Football wedstrijd gespeeld tijdens de CP World Games in Spanje. Van het kamp komt een vervolg in 2019! Ook verstrekt het IFCPF subsidies voor het ontwikkelen van CP-voetbal voor vrouwen. In Nederland werden dit jaar voor het eerst ook vrouwen uitgenodigd op de Talentendag.

Meer informatie:

Ook in Nederland is er nog geen CP-voetbalteam voor vrouwen. Daar proberen wij verandering in te brengen. Gabriëlla van Driel zit namens Nederland in de IFCPF Female CP Football Development Group. Je kunt bij haar terecht voor meer informatie over de ontwikkeling van het CP-voetbal voor vrouwen. Je kunt Gabriëlla mailen op vrouwen@cpvoetbal.nl.

Ben jij een vrouw met een passie voor sport en voetbal? Heb je cerebrale parese of een niet-aangeboren hersenaandoening? Houd je van een uitdaging en zou je mee willen genieten van dit avontuur? Zoek dan snel contact op en sluit je aan bij deze geweldige internationale Female CP-Football beweging!

Via onderstaande button kun je jouw gegevens achterlaten. Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en Girls Only-events. Bij voldoende interesse en talent speel jij in de toekomst misschien wel in het allereerste cp-voetbal vrouwenteam van Nederland!

Vrouwen CP-voetbal nieuws:

2018: allereerste Female CP-Football wedstrijd ooit

De eerste Female CP Football wedstrijd ooit vond in augustus 2018 plaats tijdens de CP World Games in Sant Cugat in Spanje: